martes, 19 de junio de 2007

Alegacions al el Pla especial de protecció del medi físic i del paisatge del Parc del Montseny (3)

DE LA RECTORÍA DE RIELLS DEL MONTSENY I EL SEU DESTÍ

Que en l’art. 29.5 de la Normativa del Pla s’estableix:

“La instal·lació, execució i manteniment de les dotacions, serveis propis i mobiliari del Parc situats dins les àrees de gestió urbana corresponen a l’òrgan gestor del Parc”

Les dotacions del Parc situades dins d’àrees de gestió urbana són:

• Centre d’informació del poble del Montseny, nucli urbà del Montseny,

• Centre d’informació de la Rectoria del Brull, nucli urbà del Brull,

• Centre d’informació de la Rectoria de Riells, nucli urbà de Riells,

• Exposicions permanents del Casal de Cultura del poble de Montseny, nucli urbà del

Montseny.”

Que en la pl. 87 de la Memòria del Pla, la Rectoria de Riells es recull com a dotació del Parc en zones urbanes destinat a centre d’informació de visitants i equipament cultural.

Que no ens consta que aquest edifici sigui propietat del Parc o s’hagi arribat a un acord pel seu ús entre els propietaris i el Parc.

Que aquest edifici ha estat la residència de Mossèn Pere Ribot (1908-1997) des que va arribar a Riells del Montseny l’any 1941. El poble de Riells i totes les persones que s’hi senten vinculades veuen en la Rectoria i en els seus llibres la memòria de Mn. Pere Ribot.

Que existeixen altres edificis propers a la Rectoria que serien més adients per a la instal·lació d’un centre d’informació, o fins i tot terrenys urbans vacants que permetrien el desenvolupament d’aquest centre sense haver d’intervenir sobre la Rectoria.

Per això exposat,

Al Director General d'Urbanisme del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, SOL·LICITO:

Que es tinguin per formulades les anteriors al·legacions respecte al Pla especial de protecció del medi físic i del paisatge del Parc del Montseny, aprobat inicialment en data 17 de maig de 2007.

I, en els seus mèrits, acordi que es preservi la Rectoria de Riells del Montseny per altres usos orientats a la memòria de Mn. Pere Ribot, la seva tasca en aquest municipi i el seu talent literari, i que el Centre d’Informació del Parc a Riells del Montseny s’ubiqui en un altre indret proper a la Rectoria.

No hay comentarios: