miércoles, 30 de mayo de 2007

Riells i Viabrea a la memòria del Pla

Extracta tret de la memòria del Pla de Protecció del medi físic i del Paisatge del Parc natural del Montseny i que fa referència a Riells del Montseny, situat en el terme municipal de Riells i Viabrea.
Se pot consultar a :
http://www10.gencat.net/ptop/AppJava/cat/related/novetats/informacipblicadelplaespecialdeproteccidelmedifsicidelpaisatgedelparcdelmontseny.jsp

Això no obstant, hem de posar de manifest que en l’actualitat, i malgrat aquesta situació urbanística, la porció del terme municipal inclosa dins de la delimitació vigent del Parc Natural del Montseny forma part de la delimitació de l’espai d’interès natural Massís del Memòria del Pla 53/140 01/03/2007 Montseny que estableix el Decret 328/1992, de 14 de desembre, pel qual s’aprova el Pla d’espais interès natural de Catalunya. És en virtut de la protecció que li atorga l’esmenta’t Decret que la seguim mantenint dins del nou àmbit territorial del Parc del Montseny –amb uns petits ajustos, però, amb la finalitat de recolzar el límits sobre elements del territori fàcilment identificables in situ— a l’espera de la seva recalcificació com a sòl no urbanitzable protegit una vegada prosperi la tramitació del nou pla d’ordenació urbanística municipal.

Es tracten aquests petits ajustos de la ja mencionada urbanització?
L’òrgan que s’ha encarregat d’elaborar el Pla tindria que explicar nos algunes coses ja:
  1. que son aquests petits ajustes als que fa menció a la memòria?
  2. Per que han desapareguts de l’inventarií del patrimoni construït totes les edificacions situades a la zona que ens varen dir a la reunió que urbanitzarien?
  3. en el suposat del que es pretén fer a Riells del Montseny sigui legal, moral, lògica, coherent i ecològic……Per que no es fa menció directa a aquesta urbanització a "la nova llei del parc” si varen esser ells mateixos que ens varen informar sobre el que pretenien fer”?

Urbanitzaciones a Riells i Viabrea

Riells i Viabrea, municipi al qual pertany a la zona de Riells del Montseny compte a la actualitat ni mes ni menys que amb 8 urbanitzacions .
  • Junior Park Can Plana
  • Boscos de la Batlloria
  • Can Salvá
  • Can Hosta
  • Residencial Riells I
  • Residencial Riells II
  • Fogueres de Montsoriu
A pesar d´ aquesta quantitat d’urbanitzacions el municipi no disposa de CAP n’hi d’una escola decent ( l´anomenen els barracons)

Tal y como es va comunicar en una reunió de la Direcció del Parc Natural Del Montseny duta a terme el 24/10/2006 en el Ajuntament de Riells i Viabrea amb els propietaris dels terrenys del parc, esta previst dur a terme una urbanització mes a sumar a la llista i situada dins el perímetre del parc natural del Montseny Si no aconseguim parar-los , aquesta urbanització implicarà la destrucció de rieres i d’espècies de fauna i flora protegides.

Masies desaparegudas de l'Inventari de Patrimoni Construït

Es sorprenent donar-se compte com, per art de màgia i per casualitat, las masies i vivendes, situades a l´interior de la zona a la qual si preveu dur a terme aquesta controvertida urbanització de luxe; han desaparegut totalment de l’inventarí de la patrimoni construït presentat per la elaboració del nou Pla especial de protecció del medi físic i el paisatge del parc natural del Montseny( la nova llei del parc)

Avui fent recompte hem trobat al menys 11 edificacions no inventariades:
  • Rectoria de Sant Martí de Riells
  • Abadia de Sant Martí de Riells
  • Los antics col•legís (2 vivendes)
  • Can Joanet
  • Can Toni I (2 vivendes en un mateix edifici +magatzem)
  • Can Toni II (2 viviendas en un mismo edificio)
  • Bell Lloc
  • Can Ferrer
  • magatzems y garatges del Bell Lloc
  • Can Guillem
  • Garatge de la Torre
  • Torre soledat.
Resulta sobtant , sens dubte els conjunts de pedra disperses per el bosc i difícils de visualitzar i de identificar

Inventari del Patrimoni construït del Parc Natural del Montseny II

Casualment revisant el Patrimoni del parc natural del Montseny , a la zona de Riells i Viabrea a ple cor del Parc Natural de Riells del Montseny no apareix a l’inventari, masies i vivendes situades dins del perímetre de la zona a on suposadament segons la rumorologia i segons va esser comunicat als propietaris en una reunió , que si bol dur a terme una urbanització de gran luxa de alt Standing.

Es casualitat o simplement s’ha eliminat del mapa aquelles masies amb la finalitat de que si volem al•legar quelcom quan s’hagin fet caure no es pugui corroborar la existència de les mateixes ?

Entra en joc l'òrgan gestor d' un parc Natural que a mes esta declarat per la UNESCO reserva de la biosfera?

Es ecològica aquesta actuació?

Col•labora a la protecció de la naturalesa o a la protecció y enriquiment de algunes butxaques?

Es just que a un pagès de tota la vida el parc li prohibeix-hi construir una caseta de fusta als seus terrenys per el seu fill i que en canvi si pugui dur a terme una urbanització ?

I ha alguna cosa al darrera? Respon això a interessos generals o a interessos particulars?

Lo mes incongruent d´ aquest tema, es que si es du a terme el rumor de la urbanització, serà totalment contradictori amb les intencions de la memòria del nou Pla del Parc Natural del Montseny.

- Suposa destrossar una riera amb especies d´ arbres protegits

- Es dura a terme una actuació parcial que afectarà a la globalitat de l’entorn

Inventari del Patrimoni construït al Parc Natural del Montseny

Si anteriorment va ser la diputació de Barcelona, aquesta vegada a estat el departament de política territorial de la generalitat de Catalunya qui a publicat de nou l’inventarií del patrimoni construït del parc natural del Montseny a Internet.

Els habitants de la muntanya estem sentin reiteradament la nostra privacitat o la nostra intimitat constantment violada sense cap tipus de respecta per part de la administració a traves de la publicació de l’esmenta’t inventari ..

Ens sembla molt bé que la diputació si així ho desitja, publiqui el seu inventari de propietats al parc, però el que no ens fa cap gracia es veure casa nostra penjades a Internet amb totes les dades que poden atraure enemics de l’o aliè: Localització amb vehicle amb coordenades GPS, elements de valor que es troben a la façana , l’estil de vehicle amb el que tenen que arribar a les masies , la foto de les nostres façanes, ocupació de la vivenda (permanent , vivenda habitual o esporàdica, etc...

La diputació de Barcelona s'oblida constantment que en aquest parc Natural vivim persones i moltes d’elles son o som propietaris de les nostres vivendes. Les faltes de respecte y la disposició de les nostres propietats per part de la administració i sense previ avis es reiterada i comencem a estar molt cansats.

Protecció del Parc Natural del Montseny

Sabies que el territori que delimita el parc natural del Montseny , amb una superfície protegida de 30.120 hectàrees de terreny, segons la pàgina web de la Diputació de Barcelona, està dividit en 8 zones y que cada zona es vigilada diàriament per un solo guarda forestal ?

Fent un fàcil exercici matemàtic ens surt a: cada guarda forestal de servei te que vigilar (simultàniament) mes de 3.765 hectàrees

sábado, 26 de mayo de 2007

Parc Natural del Montseny, incongruències i curiositats del la nova llei del Parc

L'aprovació de la Nova Llei del Parc Natural del Montseny, entra en el procés crític i vital en el que tots podem proposar alegacions per aconseguir millorar-la... i en això estem els follets del Montseny

Com la memòria del Pla i la documentació és bastant extensa, els habitants del bosc, anem passet a passet però hem trobat algunes curiositats a les nostres lectures i us les volem fer arribar.

Inventari de camins del Parc Natural del Montseny -> Nosaltres, els follets, experts en tòfones, nous i bolets no som experts en crear recorreguts de camins però solem recórrer als que en saben de la matèria per solucionar problemes relacionats amb vials, itineraris i camins (enginyers, cartògrafs, documentació del lloc, veïns d'edat, etc...). Sembla que ens equivoquem d'experts, hauríem d'haver recorregut a l’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona que són els experts que s'han encarregat d'elaborar l'inventari de camins del Parc Natural del Montseny.
Lògicamente s'han detectat nombrosos errors en l'elaboració d'aquests plànols. Des de la col·locació de camins a llocs on no n'hi ha, fins errors en la ubicació de les masies, noms de les masies, etc... Vaja, un absoluo desastre.

Protecció de les Rieres i del medi ambient Tot i que constantment s'anomena la protecció de les rieres aqüíferes del Montseny i el medi ambient, una de les coses que aquest nou Pla preten portar a terme, és l'apertura al trànsit rodat de la pista forestal que connecta Gualba amb Riells. Pista, que a la actualitat, és d'accés exclusiu per als habitants de la zona i que passa per un lloc d'ampli valor ecològic amb nombroses rieres.
Curiosament, tot i que es repeteix constantment la intenció del parc de protegir els aqüífers i les rieres, als mapes de zones únicament queden protegits certs trams de rieres.... Per casualitats de la vida, a la zona de Riells qualificada com SUP (Sòl Urbanitzable Programat), aquesta protecció de rieres desapareix.

Defensa dels propietaris -> Essent el Parc Natural del Montseny, un parc natural de propietaris... l'oblit dels propietaris és pràcticament absolut en l'elaboració i redacció d'aquest nou pla del parc, no s'específica en cap moment que moltíssims terrenys situats dins de l'àmbit del Parc Natural del Montseny no són propietat de la Diputación de Barcelona (que fan pública la seva intenció de fer-se cada cop amb més territori dins del parc), sinó de propietaris privats.

Presentació del Follet del Montseny


Hola, sóc el follet del Montseny.

Finalment ens coneixem !

La veritat és que no tinc massa motius d´alegria ja que cada vegada em fa patir més la deshumanitzacio de la vostra raça, la humana, que trepitja els boscos del Parc Natural del Montseny, travessa rieres, passa per entre els conrreus sense cap mena de mirament més que el de passar. La veritat és que ja n´estem força cansats els follets que vivim aguantant els excursionistes immadurs o les llaunes i bosses de plàstic que queden per el que en diuen el Parc Natural del Montseny. La veritat i amb el cor trist els follets pensem que s´està deixant perdre, i ara a més .... el pla d´urbanització, encara em veig vivint en un xalet amb més follets, qui sap on anirem a parar! En fi, mentres lluitarem a traves d´aquesta pàgina per si podem preservar el Parc Natural del Montseny patrimoni protegit per la Unesco i els seus habitants .

Gràcies per entrar a la meva pàgina i llegir el que hi publico!

T´apuntes a lluitar amb mi ?

Guia del Montseny del Periódico

Per aquestes zones, els follets del Montseny estem una mica enfadats. Fa unes setmanes el periódico, dins de la seva col·lecció de guies dels Parcs Naturals de Catalunya, va publicar la guia corresponent al Parc Natural del Montseny.
El nostre enuig és fonamentat, ja que molts dels itineraris marcats a la guia (i també els d'alguns llibres publicats) estan equivocats i no fan més que despistar als excursionistes.
Més d'un s'ha perdiut per el massís gràcies a les indicacions de les miraculoses guies.
A sobre d'això, el respecte de les guies amb els habitants del Montseny és mínim ja que molts dels itineraris es marquen no només pel mig dels nostres camps de conreu o horts, sinó també per davant del pati de casa nostra.
Nombrosos pagesos de la zona hem patit danys a les nostres pertinences. Sabotatge de instal·lacions como al pastor elèctric, danys als nostres cultius, algun que altre robatori i moltes faltes de respecte per part d'alguns que no entenen ni volen entendre, ja que ningú els ha informat, que el terreny que trepitgen és propietat privada.