miércoles, 3 de marzo de 2010

al·legacions al POUM DE RIELLS I VIABREA

M'he assabentat que l'Associació de Veïns de Riells del Montseny promou unes al·legacions en contra de determinats aspectes al POUM de Riells i Viabrea.

El que volen és això:
- Assegurar que els serveis als visitants d'aquest bell indret del Massís del Montseny es concentrin en la zona urbana.
- Que no es sobredimensioni la zona urbana ni es desnaturatlitzi l'esperit de Riells del Montseny, un poble disseminat on les masies, els camps i els boscos configuren un paisatge de la muntanya mitjana-baixa.
- Que es mantingui el punt d'informació del Parc i s'eviti instal·lar una oferta d'equipaments sobre-dimensionada, que posa en risc l'equilibri del territori.
- Que s'ordeni la xarxa viària de tal manera que la seguretat i el gadui de visitants i residents quedi ganantida.
- Que es prenguin mesures concretes per fixar la població en les masies, tot evitant el rampant despoblament rural i l'abandonament d'un patrimoni construit
- Que es preservin els recursos hídrics de la zona i no es concedeixin més aprofitaments d'aquests fins que no es disposi d'un acurat coneixement d'aquests
- Que no es construeixi una planta de sanejament d'aigües residuals, i se segueixin les recomanacions de l'Agència Catalana de l'Aigua en matèria de sanejament per petites entitats de població disseminades
- Que es posin els mitjans, per part de totes les administracions públiques i els particulars, per dotar de serveis bàsics, com ara l'electricficació de les masies, de Riells del Montseny

He vist que les al·legacions completes les podeu baixar cliclant sobre el següent enllaç:

https://docs.google.com/fileview?id=0B9xQ60Xp1MNWMGZlMTUwNWEtYTVmZS00NTUyLTlkNDAtZDA3MTA2ZWIzMWU0&hl=ca

Si no podeu presentar les al·legacions personalment en el registre de l'Ajuntament de Riells i Viabrea les podeu dur el diumenge 7 de març cap al migdia a l'Abadia de Sant Martí de Riells del Montseny.

Una representació de l'associació estarà allà per recollir-vos-les. També hi haurà còpies per si no les heu pogut imprimir i les podreu complimentar allà mateix. Les al·legacions també es poden enviar per correu postal administratiu dins del període d'exposició pública i al·egació que s'exhaureix el dia 10/03/2010.

El POUM és un document normatiu que condicionarà el futur de Riells del Montseny i de la seva gent. És molt important doncs que, si coincidiu amb el contingut de les al·legacions, feu els possibles per a recollir el màxim de suport a aquestes, i demostrar que Riells del Montseny és viu i vol prendre les regnes del seu futur.


El follet del Montseny